Lõunasöögi retseptid

Täidetud suvikõrvits 

Toidutare, 3. juuni 2005, 14:06
Hakkliha-muna-riisi-seenetäidisega ahjus küpsetatud suvikõrvitsad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ahjus küpseb 20-25 minutit + ettevalmistus.

Koostisosad
1 keskmine või 2-3 noort väikest suvikõrvitsat
150 g suitsupekki
500 g taist sea- või lambahakkliha
2 muna
120 g poolpehmeks keedetud riisi
150 g võis praetud hakitud seeni
veidi tomatipüreed
soola
200 g hapukoort

Valmistamine
Täitmiseks kõige sobivamad on noored zucchinid, kuid täita võib ka teisi suvikõrvitsaid. Kõrvits pesta ja lõigata pikuti pooleks või põigiti 2-3 tükiks. Eemaldada pehme viljaliha koos seemnetega, kuid nii, et põigiti lõigatud tükkidele jääks põhi alla. Täidise valmistamiseks sulatada hakitud pekk, lisada hakkliha ja kuumutada veidi. Lasta jahtuda ning segada munade, riisi, tomatipüree ja hakitud seentega. Maitsestada soolaga. Kõrvitsapooled täita, asetada pannile, valada peale koor, puistata veidi soola ja küpsetada praeahjus 20-25 minutit. Teises variandis valmistatakse täidis võis hautatud seentest, munast, piimas leotatud saiast ja võist. Maitsestatakse hakitud estragonilehtedega.Serveeri kohe pärast valmistamist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee