Toidukordade retseptid

Porgandisaiakesed 

Toidutare, 3. juuni 2005, 14:24
Pärmitaigna-porgandisaiakesed. Antud kogusest tuleb 25-30 saiakest.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 keskmist porgandit
25 g pärmi
3/4 dl õli
5 dl vett
2 tl soola
2 dl nisuidusid
14 dl nisujahu

Valmistamine
Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Murenda pärm kaussi. Aja vesi ja õli käesoojaks ning pane pärm sisse. Sega, kuni pärm lahustub. Lisa riivitud porgandid, sool, nisuidud ja suurem osa jahust. Sõtku, kuni taigen kausi küljest lahti tuleb. Puista taignale peale kerge jahukiht, kata rätiga ja lase 45 minutit kerkida. Kalla taigen jahuga kaetud lauale ja sõtku ülejäänud jahu taignasse. Vormi taigen kaheks kangiks ning lõika need umbes 2,5 cm paksusteks ketasteks. Lao taignapätsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes nende vahele kerkimisruumi. Jäta pätsikesed 20 minutiks ahjuplaadile kerkima. Küpseta keskmisel ahjuvõrel 225° kuumuses umbes 12 minutit või kuni saiad on küpsed. Saiakesed säilivad värskemana, kui tõstad nad ahjuplaadilt koos küpsetuspaberiga kõrvale, katad kilega ja murrad üksteise küljes lahti alles enne serveerimist. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee