Küpsetised

Kirsikook 

Toidutare, 4. märts 2005, 09:28
Kirsi-kohupiima plaadikook. Ühest plaaditäiest saab 15-20 lõiku. Koogi võib valmis teha eelmisel päeval, peopäeval katta glasuuriga ja kaunistada värskete kirssidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Põhi küpseb ahju umbes 15 minutit, täidisega koos veel umbes 10 minutit.

Koostisosad
200 g margariini või võid
8 muna
7 dl suhkrut
7-8 dl nisujahu
1 sl vanillisuhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
60 värsket kirssi (pooled koogi sisse, pooled peale kaunistuseks)
TÄIDIS:
2 muna
4 dl kohupiima
2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 tl sidrunimahla
GLASUUR:
4 dl kirsi- või viinamarjamahla
2 dl tarretissuhkrut

Valmistamine
Sulata rasvaine ja lase jahtuda. Vahusta munad koos suhkru ja vanillisuhkruga. Sega jahu küpsetuspulbriga ning seejärel ettevaatlikult ka munavahuga. Sega hulka ka rasvaine. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Loputa kirsid puhtaks, lõika pooleks ja eemalda kivid. Pane kirsid enamvähem ühtlaste vahedega taignasse, arvestusega, et igale lõigatavale koogitükile jääb paar marja. Küpseta koogipõhja alumisel ahjuvõrel 175° juures 15 minutit. Tee täidis: sega kokku kohupiim, munad, suhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl. Määri kohupiimasegu lapitsa abil ühetasaselt koogipõhjale ja jätka küpsetamist umbes 10 minutit või kuni kohupiimasegu on hüübinud. Kata kook kilega ja pane kuni peopäevani seisma. Peopäeval valmista glasuur. Aja mahl kuumaks ja sega tarretissuhkruga. Kui mahl keema hakkab, siis tõsta pott tulelt. Lase 3-5 minutit jahtuda ning määri lusikaga koogile, algul õhukese kihina, pärast paksemalt. Lõika plaadikook tükkideks ja kaunista veel värskete kirssidega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee