Lõunasöögi retseptid

Suupiste-lihapallid 

Toidutare, 3. juuni 2005, 14:27
Väikesed suupiste-hakklihapallid. Sobivad serveerimiseks nii külmalt kui ka soojalt.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g looma-seahakkliha
200 g lambahakkliha
1 dl riivsaia
2 dl taimerasvasegu
1 muna
2 küüslauguküünt
1 tl sinepit
2 tl ürdisoola
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl musta pipart
1/4 tl tšillipulbrit

Valmistamine
Puista riivsai kaussi ja sega taimerasvaseguga. Pane umbes 20 minutiks turduma. Koori ja purusta küüslauguküüned. Tee taigen: sega kõik koostisained hoolikalt kokku. Pane taigen umbes 15 minutiks tõmbama. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tee sõrmed märjaks ja veereta taignast pisikesed lihapallid ning lao need ahjuplaadile. Küpseta lihapalle 200° kuumuses 15-20 minutit, vastavalt sellele, kui krõpsu pinnaga suupisteid tahad. Jahuta ahjust võetud lihapallid korralikult maha ja pane siis tihedalt suletud karbis külmkappi.Hea teada ! Serveerida võib nii külmalt varem valmistatuna kui ka soojalt kohe pärast valmistamist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee