Suupiste-lihapallid
Kogus: ühele
Koostisosad
500 g looma-seahakkliha
200 g lambahakkliha
1 dl riivsaia
2 dl taimerasvasegu
1 muna
2 küüslauguküünt
1 tl sinepit
2 tl ürdisoola
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl musta pipart
1/4 tl tšillipulbrit
Valmistamine
Puista riivsai kaussi ja sega taimerasvaseguga. Pane umbes 20 minutiks turduma. Koori ja purusta küüslauguküüned. Tee taigen: sega kõik koostisained hoolikalt kokku. Pane taigen umbes 15 minutiks tõmbama. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tee sõrmed märjaks ja veereta taignast pisikesed lihapallid ning lao need ahjuplaadile. Küpseta lihapalle 200° kuumuses 15-20 minutit, vastavalt sellele, kui krõpsu pinnaga suupisteid tahad. Jahuta ahjust võetud lihapallid korralikult maha ja pane siis tihedalt suletud karbis külmkappi.Hea teada ! Serveerida võib nii külmalt varem valmistatuna kui ka soojalt kohe pärast valmistamist.
Kommentaarid (0)