Salati retseptid

Erk kartulisalat 

Toidutare, 3. juuni 2005, 14:32
Kartuli-sibula-marineeritud kurgi-salat. Sobiv lisand jaanipäevaks grill-liha või -kala juurde.

Kogus: ühele

Koostisosad
1,5 kg kartuleid, mis liialt ei lagune
1 punt kevad- või muid varaseid sibulaid
2 marineeritud kurki
2 dl maapähkli- või rapsiõli
1/2 dl sidrunimahla
2 tl soola
2 tl rosé pipart
1 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine
Keeda kartulid salati jaoks parajaks (nii, et neid saab veel lõigata ja hammustada). Kui kartulid on jahtunud, siis koori need ja lõigu umbes 1 1/2 cm suurusteks tükkideks. Haki ka marineeritud kurgid ja sibulad koos vartega peeneks. Pane suurde kaussi üks kiht tükeldatud kartuleid, riputa peale soola, õli, sidrunimahla, hakitud sibulat, marineeritud kurki ja maitseaineid. Laota peale teine kartulikiht ja jätka samal moel, kuni kõik on kausis. Salati kokkusegamiseks pane kausi peale kaaneks taldrik ja raputa kõik segi. Nii jäävad kartulitükid ilusti terveks. Enne serveerimist proovi maitset ja vajadusel lisa maitseaineid. Kartulisalati võib valmis teha eelmisel päeval ja lasta külmikus maitsestuda. Võta salat külmkapist välja pool tundi enne serveerimist. Hea teada ! Enne serveerimist lase salatil külmkapis maitsestuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee