Linnuliha retseptid
3. juuni 2005, 15:03

Broileri-lillkapsasalat

Ühepajatoit (broiler, lillkapsas, aedoad, kartul, tomat). Kihiline ühepajatoit, all broiler, sibul, aeduba, sellel terve lillkapsapea ümbritsetud tervetest väikestest kartulitest, kõige peal tomatid. Roog on eriti kena välimusega, kui seda serveerida läbipaistvas hautamisnõus.

Kogus: ühele

Koostisosad
700 g puhastatud ja tükeldatud broilerit
õli
soola
pipart
2 sibulat
300 g rohelisi aedoakaunu
umbes 500 g kaaluv lillkapsapea
8-10 väikest tükeldamata kartulit
4-5 väiksemat tomatit
200 g hapukoort

Valmistamine
Lasta broileripalad õlis praadima, mõne minuti pärast lisada tükeldatud sibulad, pruunistada kergelt. Valada juurde klaasitäis vett, hautada liha poolpehmeks, siis lisada juppideks lõigatud oakaunad. 10 minuti pärast asetada nõu keskele terve tükeldamata lillkapsapea, ümberringi kooritud väikesed kartulid. Lillkapsas ja noored kartulid valmivad üheaegselt, kui kasutada vanemaid kartuleid, tuleb need tükeldada ja panna keema enne lillkapsast. 5 minutit enne roa valmimist lisada poolitatud tomatid ja hapukoor. Toidu valmistamise käigus maitsestada soola ja pipraga uute ainete lisamisel. Võib kasutada ka muid meelepäraseid maitseaineid või ürte.