Küpsetised

Suvikõrvitsapirukas 

Toidutare, 3. juuni 2005, 15:15
Riivjuustuga kaetud kõrvitsapirukas

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Ahjus küpseb umbes 30 minutit + taigna valmistamine.

Koostisosad
TAIGEN:
4 väikest suvikõrvitsat
1 1/2 hakitud sibulat
1 küüslauguküüs
2 sl hakitud peterselli
1/2-1 dl värsket hakitud või 1 sl kuivatatud punet
1 1/2 dl riivjuustu
1 tl soola
2 1/2 dl nisujahu
4 muna
1 dl õli
määrimiseks margariini

Valmistamine
Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks, haki sibul ja ürdid. Pane need suurde kaussi ja purusta sinna hulka küüslauguküüs. Puista pinnale riivjuust, sool ja jahu. Sega kõik hästi läbi. Lisa munad ja sega jälle, lisa õli ja sega veel kord. Määri pirukavorm hoolikalt rasvainega ja kalla taigen sinna sisse. Küpseta umbes 30 minutit 200° juures praeahjus. Hea teada! Pirukas maitseb kõige paremini jahtunult. Sobib hästi ka külmutamiseks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee