Küpsetised

Paprika-selleripirukas 

Toidutare, 3. juuni 2005, 14:52
Muretaignast põhjal köögiviljapirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAIGEN:
3 dl nisujahu
150 g võid või margariini
vett
TÄIDIS:
2 sl võid
250 g köögivilju (näiteks 1/2 porrut, 2 paprikat, 1 juurselles või 2 porgandit, 1 sibul)
2 dl maitsestamata jogurtit
1 dl créme fraiche`i (võib asendada ka rammusa hapukoorega)
2 dl rõõska koort
2 muna
1/2 tl soola
1/2 tl tüümiani
1/2 tl basiilikut
musta pipart

Valmistamine
Näpi jahu koos rasvainega muredaks ning lisa nii palju vett, et saad ühtlase ja sitke taigna. Suru taigen pirukavormi põhja ja külgedele ning pane 10 minutiks 225° ahju. Poolita paprikad, puhasta seemnetest ja lõika ribadeks. Koori juurviljad ning riivi need jämeda riiviga. Kuumuta köögivilju pannil rasvaines pidevalt segades, kuni need pehmenevad. Kalla kuumutatud köögiviljad ühtlase kihina vormi poolküpsele taignapõhjale. Sega omavahel maitsestamata jogurt, prantsuse koor, rõõsk koor, maitseained ja munad. Vala segu köögiviljadele ja pane vorm 20-25 minutiks ahju tagasi, kuni täidis hüübib ja kergelt pruunistub.Hea teada ! Serveeri veidi jahtunult.