Küpsetised
3. juuni 2005, 14:55

Spargelkapsapirukas

Muretaignast põhjal lahtine spargelkapsa-porru-riisi-tomatipirukas muna-piimakattega.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAIGEN:
2 dl nisujahu
1 dl grahamjahu (täisteranisujahu)
125 g või või margariini
3 sl vett
TÄIDIS:
200 g külmutatud spargelkapsast
1 1/2 dl keedetud terariisi
1 suur porrulauk
2-3 tomatit
1 sl võid
1/2 tl ürdisoola
2 dl riivjuustu
3 muna
2 dl piima
musta pipart
itaalia salatimaitseainet

Valmistamine
Sega jahu rasvainega ja näpi muredaks. Lisa vesi ja sõtku taignaks. Suru taigen rasvainega määritud ahjuvormi põhjale ja külgedele. Torka kahvliga ning pista 15 minutiks külmkappi. Küpseta pirukapõhja 15 minutit 200° juures praeahjus. Tükelda ülessulanud spargelkapsas ja laota koos riisiga pirukapõhjale. Lõika porru pikuti lõhki, loputa puhtaks ja lõigu viiludeks. Hauta porrulõigud pannil rasvaines pehmeks ja kalla pirukatäidise juurde. Täidise peale lao tomatilõigud, riputa ürdisoola ja salatimaitseainet, pinnale riivjuustu. Lõpuks vala vormi veel hästi segiklopitud munapiim. Küpseta pirukat ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni koorik on küps ja servadest pruunistunud ning täidis tahkeks hüübinud.