Küpsetised

Feta-köögiviljapirukas 

Toidutare, 3. juuni 2005, 14:57
Hõrgu ja erksa maitsega eelroog, aga näiteks koos broilerisalatiga saab sellest ka toitva põhiroa.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ahjus küpseb umbes 35 minutit + taina ja täidise valmistamine.

Koostisosad
PÕHI:
150 g võid või margariini
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kartulipüreepulbrit
1 dl riivjuustu
1/2 tl soola
3 sl vett
TÄIDIS:
2 suurt sibulat
1 kollane paprika
1 punane paprika
2 sl võid
1 pakk külmutatud juurviljasegu
1/2 sl punet
1/2 tl musta pipart
1/2 tl ürdisoola
1/2 pakki fetajuustu
2 dl rõõska koort
3 muna

Valmistamine
Pane kõik taignasse minevad kuivained kaussi ja sega ära. Näpi toasoe või jahusegusse, nii et saad ühtlase segu. Lisa vesi ja sõtku taigen ühtlaseks. Võta 28 cm läbimõõduga vorm, määri seest võiga ning suru taigen selle põhjale ja külgedele. Haki sibul ja paprika ning hauta võis pehmeks. Sega külmutatud juurviljasegu hautatud kuuma paprika ja sibulaga. Maitsesta segu ürdisoola, pune ja musta pipraga. Laota vormi pirukapõhjale. Murenda fetajuust ja puista köögiviljatäidisele. Sega munad rõõsa koorega ja kalla segu täidisele. Küpseta pirukat umbes 35 minutit 200° juures ahjus. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee