Küpsetised
3. juuni 2005, 14:58

Köögiviljapirukas

Vanaproua köögiviljapirukas. Sibula-tomati-shampinjoni-paprika-munasegu-riivjuustu kattega pirukas. Valmista

Kogus: ühele

Koostisosad
TÄIDIS:
1-2 sibulat (jämedalt hakitud)
2 tomatit (kuubikuteks tükeldatud)
100 g värskeid šampinjone (viiludeks lõigatud)
1/2 paprikat (ribadeks lõigatud)
TAIGEN:
100 g võid
1/2 dl kohupiima
1/2 dl kartulipüreepulbrit
2 sl vett
2 dl nisujahu
MUNASEGU:
3 muna
3 dl rõõska koort
3 dl riivjuustu
kaunistuseks musti oliive

Valmistamine
Sega pehme või ja muud taigna koostisosad kas käsitsi või köögikombainiga. Pane taigen väheseks ajaks külmkappi seisma. Suru või rulli taigen ümmarguseks leheks, nii et see parajasti katab madala pirukavormi põhja ja küljed. Pane taigen vormi pirukapõhjaks, torgi seda kahvliga ja küpseta umbes 10 minutit 200° juures ahjus. Laota täidise koostisosad loetletud järjekorras poolküpsele pirukapõhjale. Kalla munasegu peale. Pinnale riputa riivjuustu ja pirukaservale lao musti oliive. Küpseta veel umbes 40 minutit 175° kuumuses.