Lõunasöögi retseptid

Grillitud hakkbiifsteek 

Toidutare, 4. juuni 2005, 13:50
Antud kogusest saab 12 biifsteeki.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 suur sibul
1 roheline paprika
2 sl toiduõli
1 purustatud küüslauguguküüs
1 kg veisehakkliha
2 dl vett
1 tl kuivatatud ürte
2 muna
1 sl tomatipastat
soola
pipart
pintseldamiseks sulavõid
maitserohelist

Valmistamine
Sibul kooritakse ja hakitakse. Paprikal lõigatakse ära varrepoolne ots, kaun poolitatakse ning eemaldatakse seemned ja valged membraanid, viljaliha hakitakse. Õli kuumutatakse paksupõhjalises nõus, lisatakse sibul ja paprika ning kuumutatakse pidevalt segades umbes 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Segu jahutatakse ning pannakse suuremasse kaussi. Lisatakse hakkliha, kuivatatud ürdid, maitseained, munad, tomatipasta ja vesi ning segatakse hästi läbi. Hakkmassist vormitakse 12 ühesuurust ümar-lamedat biifsteeki. Biifsteegid pintseldatakse üle sulavõiga ja grillitakse õlitatud restil kuumas grillis 8-10 minutit mõlemalt poolt. Samast massist võib vormida ka lihavardaid, sel juhul soovitan vee kogust hakkmassis vähendada.   

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee