Kalatoitude retseptid

Kalakebab 

Toidutare, 2. juuni 2005, 12:37
Grillitud kala-paprika-seene-ananassi-kiivi-aprikoosivardad. Seened, kala ja paprika peavad seisma marinaadis tund aega

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
grillimiseks läheb 12 minutit + toiduainete ettevalmistus.

Koostisosad
600 g värsket kalafileed (koha, siig, forell jt) või külmutatud kalafileed (sobib hõbeheik jt valge lihaga kalad)
1 roheline paprika
100g väikesi šampinjone
8 loorberilehte
4 sl oliivõli
2 purustatud küüslauguküünt
1 sl sidrunimahla
soola
pipart
1 tl hakitud tilli
8 dl nõrutatud konservananassi tükke
2 kooritud ja neljaks lõigatud kiivit
1 purk konservaprikoose

Valmistamine
Külmutatud kala sulatatakse külmikus, lõigatakse 2,5 cm suurusteks kuubikuteks. Paprikal lõigatakse ära varrepoolne ots, paprikakaun poolitatakse, puhastatakse seemnetest ja valgetest membraanidest ning tükeldatakse samuti 2,5 cm ruutudeks. Seened, kala- ja paprikatükid pannakse suuremasse klaaskaussi. Õli segatakse küüslaugu, sidrunimahla, maitseainete ja hakitud tilliga, segu valatakse kalasegule. Nõu kaetakse kaane või toidukilega ja hoitakse üks tund jahedas. Toiduained nõrutatakse, marinaadivedelik jäetakse alles. Kalatükid, paprika ja seened aetakse vaheldumisi kiivi, ananassi ja nõrutatud aprikoosidega õliga määritud varrastele. Grillitakse keskmise kuumusega grillis umbes 12 minutit aeg-ajalt vardaid pöörates ja marinaadiga pintseldades. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee