Lihavardad pähklikastmega
Kogus: ühele
Koostisosad
500 g veisehakkliha
1 hakitud sibul
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 dl riivsaia
1 muna
1 sl hakitud petersellilehti
2 sl taimeõli
1 küüslauguküüs
KASTE:
1 sl hakitud metsapähkleid
1 sl võid
1,5 dl maitsestamata jogurtit
1 tl tšillipulbrit
veidi Cayenne´i pipart
hakitud peterselli
Valmistamine
Hakklihast, sibulast, riivsaiast ja munast segatakse hakkmass, see maitsestatakse soola, pipra ning hakitud maitserohelisega. Hakkmass jaotatakse neljaks portsjoniks (kui tahetakse väiksemaid vardaid, võib ka 6 portsjoniks) ja voolitakse varda ümber piklikud vorstikesed. Kui kasutada bambusvardaid, tuleb neid eelnevalt külmas vees leotada. Küüslauk pressitakse, segatakse õliga. Saadud maitseõliga pintseldatakse vardaid. Grillitakse 2-3 minutit, seejärel pööratakse vardad ümber ja grillitakse 2-3 minutit ka teiselt poolt. Kastme valmistamiseks või sulatatakse, lisatakse hakitud pähklid, maitsestamata jogurt ja maitseained. Kastet kuumutatakse tasasel tulel, ei keedeta. Lihavardad serveeritakse salatilehtedel, kaste serveeritakse eraldi.Serveeri kohe pärast valmistamist. Grillitud või marineeritud sibulad, grillitud või värsked tomatid, tomati-sibulasalat, oliivid.
Kommentaarid (0)