Hommikusöögi retseptid

Põletav salatikaste 

Toidutare, 4. juuni 2005, 14:06
Tomatikaste

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g tomateid
1 punane paprika
0,5 dl punast veiniäädikat
3 kooritud küüslauguküünt
0,5 dl suhkrut
1 tl soola
näputäis jahvatatud valget pipart
5 tilka Tabascot
0,5 tl jahvatatud tšillipipart
2,5 dl rapsiõli

Valmistamine
Eemalda tomatitelt koor ja kogu pehme sisu, puhasta paprika. Lõika küüslauk tükkideks. Töötle kõik ained peale õli sauseguri või kannmikseriga täiesti ühtlaseks. Masinat välja lülitamata lisa kastmele peene nirena õli. Tulemuseks on ühtlane ja hästipüsiv emulsioonkaste, mis säilib külmas hästi kuni 10 päeva.