Lõunasöögi retseptid

Waldorfi salat II 

Toidutare, 19. veebruar 2005, 16:26
Segasalat (kreeka pähklid, õunad, viinamarjad, juust) majoneesi-jogurtikastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 sellerivart
50 g kreeka pähkli tuumi
1 väiksem magus punane õun
1 väiksem magus roheline õun
1 sl sidrunimahla + 2 sl vett
100 g väikesi seemneteta viinamarju
100 g mahedat juustu
KASTE:
1,5 dl majoneesi
0,5 dl maitsestamata jogurtit või paksemat keefiri
1 tl sidrunimahla
1 tl peent suhkrut
0,25 tl jahvatatud valget pipart
0,25 tl soola

Valmistamine
Sega kastmeained ja pane külma maitsestuma. Löö õuntest südamik välja ja lõika viljaliha õhukesteks sektoriteks, pintselda neid tumenemise vältimiseks kohe lahjendatud sidrunimahlaga. Tükelda sellerivarred õhukesteks viiludeks, jäta lehed kaunistuseks. Kui viinamarjad on suured ja/või seemnetega, poolita nad põigiti ja võta seemned noaotsaga välja. Peenesta pähklid lõikelaual noaga parajateks suupaladeks, lõika juust sama suurteks kuubikuteks. Lao ained kaunilt vaagnale, pokaalidesse või kausikestesse, pane kaste lauale kausikeses või kannus. Serveeri kohe. Muidugi võid kõik ained ka eelnevalt suures kausis kastmega läbi tõsta, kuid salati väljanägemine pole siis enam nii kaunis.