Kalatoitude retseptid

Läätse-köögiviljahautis 

Toidutare, 23. mai 2008, 19:38
Läätse-köögiviljahautis krevettide ja grillitud kalaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g forelli-, lõhe- või heigifileed
200-300 g kooritud krevette
200 g paprikat
100 g sibulat
1 fenkol (apteegitill)
200 g suvikõrvitsat
300 g läätsi
kala- või köögiviljapuljongit
carrypulbrit
pisut õli
70 g taluvõid
valget veini
soola
musta pipart

Valmistamine
Kuumuta õli potis ja lisa sellele carrypulber ning läätsed. Kuumuta pidevalt segades kergelt läbi. Lisa vesi ja puljong. Hauta, kuni vesi on peaaegu aurustunud ja läätsed pehmed. Vajadusel vala vett juurde. Haki kõik köögiviljad meelepärasteks tükkideks ja prae kiirelt väheses õlis ning lisa läätsedele. Vahetult enne serveerimist sega juurde krevetid. Puhasta kalafileed küljeluudest, maitsesta soola, pipra, väikese tüki või ja valge veiniga ning grilli ahjus. Grillitud kala serveeri koos läätsehautisega.   

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee