Vene köök

Külaborš 

Toidutare, 23. mai 2008, 19:37
Lambaliha, peedikalja, aedubade ja õuntega borš.

Kogus: ühele

Koostisosad
160 g lambaliha
250 g punapeeti
300 g värsket kapsast
300 g kartuleid
80 g aedube
40 g õuna
40 g porgandit
30 g petersellijuurt
60 g sibulat
20 g searasva
40 g soolapekki
60 g tomatipüreed
vürtsi
soola
200 ml punapeedi kalja
60 g hapukoort
20 g petersellilehti

Valmistamine
Punapeediribad hautada tomatipüree ja peedikaljaga. Keevasse puljongisse panna kapsas, kartulikuubikud ja keeta poolpehmeks. Siis lisada hautatud peet, rasvas kuumutatud maitsejuured ja sibul, eraldi keedetud aedoad (värskeid ube pole vaja eelnevalt keeta) ja keeta 15-20 minutit. Lisada õunatükid, loorber, vürts ja hästi peeneks hakitud pekk. Lauale anda lambaliha, hapukoore ja "pampushkadega" (vaata Laevastiku borsh). Supile riputada hakitud petersellilehti. Peedikalja valmistamiseks peedid pestakse hoolikalt, kooritakse hästi õhukeselt ja lõigatakse viiludeks. Pannakse savipotti, valatakse peale soe keedetud vesi ja lisatakse viil rukkileiba koos koorikuga. Pott kaetakse paberiga ja lastakse mõned päevad soojas kohas käärida. Kali valatakse pudelitesse ja säilitatakse jahedas kohas. Peediviiludele võib valada uue vee ja lasta jälle paar päeva käärida.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee