Vene köök

Valgevene borš 

Toidutare, 23. mai 2008, 19:31
Singikontide, veiseliha ja viineritega borš.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g singikonte
350 g teise sordi veiseliha
80 g viinereid
350 g punapeeti
400 g kartuleid
80 g porgandit
1 sibul
1 petersellijuur
100 g tomatipüreed
40 g searasva
1 sl jahu
veidi suhkrut
äädikat
hapukoort
pipart
soola

Valmistamine
Lihast ja singikontidest keeta paari liitri veega puljong. Ribadeks lõigatud porgand, petersellijuur ja sibul kuumutada rasvas, lisada tomatipüree ja kuumutada veel 10 minutit. Peedid keeta pehmeks, jahutada, koorida ja lõigata peenteks ribadeks. Puljongisse panna tükeldatud kartul ja lasta keema tõusta. Kui puljong keeb, siis lisada peet, kuumal pannil kuumutatud (mitte pruunistatud!) jahu, passeeritud maitsejuured ja maitseained. Keeta veel 10-15 minutit ja maitsestada suhkru ning äädikaga. Äädika asemel on soovitav kasutada sidrunihapet. Enne serveerimist lisada supile viinerid, tükeldatud liha ja hapukoor.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee