Lõunasöögi retseptid

Laevastiku borš 

Toidutare, 23. mai 2008, 19:28
Suitsupeekoniga valmistatud borš, mille kõrvale pakutakse tillukesi küüslauguekstraktiga piserdatud kukleid.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g suitsutatud peekonit või suitsuribi
400 g punapeeti
250 g värsket kapsast
80 g porgandit
1 petersellijuur
2 sibulat
2 sl tomatipüreed
1 sl jahu
40 g võid
1 tl suhkrut
veidi äädikat või sidrunihapet
4 sl hapukoort
loorberit
pipart
soola
maitserohelist
umbes 2 l kondipuljongit

Valmistamine
Sink keeta paaris liitris kondipuljongis. Peet koorida, lõigata kangideks ja keeta eraldi vähese veega, lisades pisut sidrunihapet või tilgake äädikat. Maitsejuured tükeldada ja kuumutada võis koos sibula ning tomatipüreega. Keevasse puljongisse (liha tõsta eelnevalt välja) panna kartulikuubikud ja jämedalt lõigatud kapsas. Lisada passeeritud maitsejuured ning peet ja keeta valmis. Maitsestada ja lisada singitükid. Serveerimisel lisada supile hapukoor ja maitserohelist. Kõrvale antakse nisuleib või "pampushkasid". Need on pärmitainast küpsetatud tillukesed kuklid (2-3 tükki ühele sööjale), millele piserdatakse küüslauguekstrakti ja lastakse enne lauale andmist veerand tundi soojas kohas taheneda. Küüslauguekstrakti saamiseks hõõrutakse küüslauguküüned uhmris soolaga pastaks ja peale valatakse pisut keeva vett või puljongit. Muidugi võib ka lihtsalt leiba söömise ajal selle ekstrakti sisse kasta.Serveeri kuumalt.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee