Lambaliha retseptid
4. juuni 2005, 13:44

Piti

Aseri roog. Lambaliha, herneste ja kartulitega punane supp.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g lambaliha
80 g kuivatatud jämedaid herneid
80 g lambarasva
60 g sibulat
400 g kartuleid
40 g hapusid kuivatatud ploome või 80 g värskeid(alõtša)
2 sl tomatipüreed või 200 g värskeid tomateid
pipart
ingverit
soola

Valmistamine
Kondine lambaliha raiuda väikesteks tükkideks (2-3 tükki portsjonisse). Valada peale külm vesi ja keeta 30-40 minutit koos eelnevalt leotatud hernestega. Kui liha on peaaegu pehme, siis lisada tükeldatud sibul (sibul lõigatakse vertikaalselt viiludeks), maitseained, ploomid, hakitud lambarasv, tomatipüree ja ühesuurused väikesed kartulid. Keedetakse veel 20 minutit. Aserid ise keedavad pitit portsjonilistes savipottides ja maitsestamiseks kasutavad mõnikord tomatipüree asemel safranileotist. Ühele portsjonile kulub 0,1 g safranit.