Lõunasöögi retseptid

Selge aedviljapuljong 

Toidutare, 4. juuni 2005, 13:39
Selge aedviljapuljong basiilikuklimpide ja aedviljaribadega. Roog sobib pidulikul lõunal serveerimiseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 sibulat
2 porrut
2 sellerivart
5 väikest porgandit
3 valge peakapsa lehte
1 jääsalatipea
5 siledalehelise peterselli vart
1 loorberileht
soola
värskelt jahvatatud valget pipart
SUPI SISSE PANEMISEKS:
1 väike porru
2 väikest porgandit
6 spinati- või kähara peakapsa lehte
KLIMBID:
1 kimp basiilikut
250 g rasvast kohupiima
100 g mannat
1 muna
soola
pipart
muskaati

Valmistamine
Puljongi valmistamine: Sibulad koorida ja lõigata kuubikuteks. Porru, seller, porgandid, valge peakapsa lehed, peasalat ja petersell pesta, jämedalt hakkida. Kõik aedviljad panna 1,75 l veega tasasel tulel keema. Puljongilt riisuda vaht, mitte segada, lasta umbes 45 minutit seista, siis kurnata läbi riide. Maitsestada soola ja pipraga. Supi sisse panemiseks: Kogu aedvili lõigata ribadeks, blansheerida lühidalt soolaga maitsestatud vees ja külma veega üle valada. Klimpide valmistamine: Hakkida basiilik, nõrutada kohupiim, hõõruda läbi sõela. Segada koos manna, muna ja vürtsidega ühtlaseks massiks. Kahe teelusika abil võtta taigna küljest tükikesi, keeta neid soolaga maitsestatud vees. Aedviljaribad ja klimbid panna puljongitassidesse, valada peale kuum aedviljapuljong. Raputada peale basiilikulehti.Serveeri kohe pärast valmistamist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee