Linnuliha retseptid
3. juuni 2005, 18:40

Toitev broilerisalat

Soe segasalat (broiler, peekon, porru, shampinjonid, riis, maisi-paprika-hernesegu, tomatid).

Kogus: ühele

Koostisosad
1 grillitud broiler
150 g peekonit
1 porru
200 g värskeid šampinjone
1 dl pikateralist riisi
1 tl karrit
2-3 dl vett või köögiviljapuljongit
1/2 tl sidrunipipart
1-2 tl basiilikut või 2-3 sl värsket basiilikut
200 g sügavkülmutatud maisi-paprika-hernesegu
2 sl veiniäädikat või sidrunimahla
1 rabe peasalat
250 g minitomateid

Valmistamine
Eralda broileri liha luudest. Lõika liha kuubikuteks, peenesta pooleks lõigatud, loputatud porru ja tükelda seened. Lõika peekon ribadeks ja pruunista kergelt pannil. Lisa porru, seened, riis ja karri. Lase riisil keeda läbipaistvaks. Kalla peale vesi või köögiviljapuljong. Maitsesta sidrunipira ja basiilikuga. Hauta tasasel tulel kaane all umbes 15 minutit. Sega hulka tükeldatud broiler ja sügavkülmutatud köögiviljad. Hauta veel umbes 5 minutit. Maitsesta lõpuks veiniäädika või sidrunimahlaga ja kalla vaagnale ribadeks lõigatud salatile. Kaunista tomatite ja basiilikulehtedega.