Ungari köök

Õlleamps ehk hakklihapallid ketšupi-sibulakastmes 

Peeter Kard, 17. veebruar 2009, 10:53
Praetud vürtsikad hakklihapallid ketšupi-sibulakastmes. Sobiv suupiste õlle kõrvale.

Koostisosad
300 g taist sealiha
300 g taist veiseliha
praadimiseks taimeõli
pipart
25 g paprikapulbrit
20 g peenestatud köömneid
2 küüslauguküünt
1 sibul
3 dl ketšupit
soola

Valmistamine
Sea- ja veiseliha lasta läbi hakkmasina, maitsestada soola, pipra, paprika, köömnete ja pressitud küüslauguga. Segada hoolikalt läbi ja vormida väikesed paraja suutäie ehk ampsu suurused pallid. Praadida kuumas õlis pruuniks. Valmis pallidesse torgata tikud ja asetada pallid vaagnale.
Peale valada hakitud sibulaga segatud ketšupit.