Eesti köök

Võilillesalat suitsukalaga 

Angelica Udeküll, 13. mai 2009, 07:24
Foto: Daisy Lappard
Salati juurde sobib igasugune suitsutatud valge kala, katseta ka näiteks hõbeheigiga.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 pott roheline salat
2 peotäit võilillelehti
2 tk väiksemad hapukamad õunad
2 tk Tomat
200 g Suitsukala (nt. tursk)
hakitud murulauk

Valmistamine
Rebi salatilehed ja võilillelehed suupärasteks tükkideks ja aseta taldrikule.Koori ja viiluta õunad. Haki tomat väiksemaks.Puhasta suitsukalafilee ja tee väiksemateks tükkideks. Lisa kala koos õunte ja tomatitega salatilehtede peale.Haki murulauk ja puista salatile. Lisa salatisse ka jänesekapsa lehti ning õisi, mis lisavad hapukat maitset. Soovi korral valmista juurde kerge oliiviõli-sidrunikaste. Enne võilillede kasutamist hoia lehti soolvees. See vähendab taime kibedat maitset ja muudab lehed pehmemaks

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee