Ungari köök
4. juuni 2005, 13:13

Keedetud suitsukeel

Pidulik külmlauavaagen keedetud suitsukeele, muna, salati, redise, tomati, porru, kurgi, õuna ja pirniga. Lisandiks koore-mädarõikakaste.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g suitsutatud vesiekeelt
1 sibul
1 küüslauguküüs
pipart
4 muna
1 peasalat
1 kimp rediseid
3 tomatit
2 mahedat salatisibulat
50 g porrut
2 kurki
1 õun
1 pirn
1/2 sidrunit
2 dl rõõska koort
2 sl oliivõli
100 g marineeritud mädarõigast
soola

Valmistamine
Veisekeelt keeta paar tundi koos sibulate, küüslaugu ja piprateradega. Puhastada nahast ja kelmetest, lõigata viiludeks ja panna puljongisse jahtuma. Salatilehed pesta, rebida ribadeks ja maitsestada soola, sidrunimahla või äädika ja õliga. Munad keeta kõvaks, lasta külmas vees jahtuda, koorida ja lõigata viiludeks. Redised, tomatid, kurgid, õun ja pirn puhastada ning lõigata viiludeks. Salatisibulad ja porru lõigata rõngasteks. Mädarõigas segada koorega ja maitsestada soolaga. Keeleviilud asetada vaagnale, ümbritseda salati ja aed- ning puuviljaviiludega. Mädarõikakoor serveerida eraldi.