Ungari köök

Seakeel mädarõikakastmes 

Toidutare, 4. juuni 2005, 13:12
Keedetud seakeel mädarõikakastmes

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g seakeeli
2 sibulat
2 küüslauguküünt
pipart
soola
KASTE:
100 g värsket mädarõigast
100 ml keelekeeduleent
100 ml hapukoort või rõõska koort
veidi äädikat
suhkrut
soola

Valmistamine
Keeled pesta ja keeta soolaga maitsestatud vees koos sibula, küüslaugu ja mõne piprateraga. Lasta keeduleemes jahtuda. Lõigata viiludeks ja panna kuni serveerimiseni leemesse tagasi. Osa leent kasutada kastme valmistamiseks. Riivitud mädarõikale valada veidi keeva vett ja lasta nõrguda. Puljong segada mädarõika, koore, suhkru ja soolaga. Soovi korral maitsestada äädikaga. Lisandiks Marineeritud paprika.