Ungari köök

Kanapörkölt tarrendis 

Toidutare, 4. juuni 2005, 13:11
Rohke paprikaga maitsestatud hautatud kana tarrendis. Pörkölt on lihast, kalast, aedviljadest või seentest vähese leemega või omas mahlas valmistatud hautis. Vett lisatakse ainult nii palju, et toit ei kõrbeks põhja.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 suur või 2 väikest kana
50 g rasva
želatiini
paprikapulbrit
2-3 sibulat
soola
pipart
tomatit

Valmistamine
Kanad puhastada, lõigata tükkideks, pesta ja lasta nõrguda. Kuumas rasvas pruunistada kergelt hakitud sibulad, puistata juurde rohkesti paprikapulbrit, lisada tükeldatud kana, maitsestada soolaga ja hautada tasasel tulel valmis. Vajadusel lisada pisut vett.  Valmis liha tõsta välja, eemaldada kondid. Tükeldatud liha panna kaussi. Kaunistada tomativiiludega ja viia külma kohta. Hautamisleemele lisada 1-2 klaasi vett, vees paisunud zhelatiin (zhelatiinikogust arvesta pakendil oleva juhendi järgi vastavalt vedeliku kogusele), maitsestada soola ja pipraga ning kuumutada keemiseni. Segada hoolikalt, lasta jahtuda ja valada lihale. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee