Ungari köök
23. mai 2008, 18:33

Pajaguljašš

Ungari pajaguljašš

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g veiseliha
80 g searasva
veidi suitsupekki
1 kg kartuleid
3 sl jahu
1 sibul
1 küüslauguküüs
1/2 muna
2 rohelist paprikat
1 tomat või 1 sl tomatipüreed
köömneid
paprikapulbrit
soola

Valmistamine
Väheste kontidega veiseliha raiuda tükkideks, pesta ja lasta nõrguda. Pajas sulatada rasv ja suitsupekikuubikud. Lisada hakitud sibul ja küüslauk ning pruunistada kergelt. Siis panna rasvasse liha, paprikaribad, maitsestada paprikapulbri, tomatipüree ja soolaga. Puistata peale peenestatud köömneid ja moorida kaane all, valades aeg-ajalt juurde veidi puljongit või vett. Segada ja jälgida, et liha ei hakkaks kõrbema. Kui liha on peaaegu pehme, valada juurde 3-4 liitrit vett ja lisada kuubikuteks lõigatud kartulid. Jahust ja munast valmistada nuudlitaigen ja kui kartulid on poolpehmeks keenud, lisada supile väikesed taignatükikesed. Supp keeta tasasel tulel valmis.