Vene köök

Guljašš-supp 

Peeter Kard, 7. veebruar 2008, 07:31
Ungari guljašš-supp

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Veiseliha
3 tk Harilik sibul
50 g Suitsupekk (või suitsumaitseline searasv)
2 küünt Küüslauk
1 sl Paprika (jahvatatud)
4 tk Roheline paprika
Sool
1 kg Kartul
2 dl Punane vein

Valmistamine
Rasv või väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsupekk sulatada keedunõu põhjal. Rasvasse panna hakitud sibul, tambitud küüslauk ja paprikapulber. Guljašš-supisse võib lisada ka pisut peenestatud köömneid, kuid siis ei ole see enam ungari, vaid viini guljašš. Lisada umbes 30 g raskusteks kuubikuteks lõigatud veiseliha, seemnetest puhastatud ja ribadeks lõigatud paprika. Maitsestada soolaga ja hautada tasasel tulel, kuni liha on poolpehme. Siis lisada kuubikuteks lõigatud kartulid, valada juurde vett või kondipuljongit ja võimaluse korral klaas kuiva veini. Vedelikku peab olema umbes 2-3 liitrit ja ained peavad olema parajalt kaetud. Keeta tasasel tulel valmis ja anda supikausiga lauale.Hea teada ! Keedetud klimbid või kodunuudlid. Serveeritakse eraldi taldrikul, enne lauale andmist kastetakse sulatatud searasvaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee