Lõunasöögi retseptid

Peeter Kardi seeneseljanka 

Peeter Kard, 31. august 2010, 06:05
Väga maitsev supp:)

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g värskeid või 50 g kuivatatud seeni
200 g sibulat
120 g hapukurki
40 g kappareid
100 g musti oliive
4 rohelist oliivi
100 g tomatipüreed
40 g võid
120 g hapukoort
tükike loorberilehte
terapipart
maitserohelist
soola

Valmistamine
Puhastatud mahedamaitselised seened (kivi- või kasepuravikud, pilvikud, kitsemamplid jne) keeta ja hakkida. Keeduvesi kasutatakse supileemeks. Kuivatatud seened tuleb enne keetmist leotada ja leotusvees keeta. Seljankat võib keeta ka soolatud seentest. Paarsada grammi soolatud seeni pestakse hoolikalt ja lisatakse hakitult paarikümnest grammist kuivatatud puravikest keedetud puljongile. Soolaseentest kasutatakse tavaliselt riisikaid. Sibul hakkida, kuumutada võis klaasjaks, lisada tomatipüree ja veidi puljongit ning hautada 3-5 minutit. Kurgid koorida, eemaldada seemned ja lõigata kuubikuteks. Seened lisada hautatud sibulale, keedunõusse panna ka kurgitükid, kapparid (võib asendada marineeritud kressiseemnetega), loorber, pipar, sool, rohelised oliivid ja valada peale kuum puljong. Keeta tasasel tulel 5-10 minutit. Enne lauale andmist panna soljankasse oliivid, hapukoor ja peale puistata hakitud maitserohelist.Serveeri kohe pärast valmistamist.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee