Kalatoitude retseptid

Kalaseljanka 

Peeter Kard, 15. mai 2008, 08:02
Klassikaline kalasoljanka keedetakse kohast ja tuuralistest (sterlett, beluuga, ossetriina ja nende kõhred).

Kogus: ühele

Koostisosad
1.5 kg mitmesuguseid kalu
200 g Sibul
150 g Hapukurk
40 g Kapparid
100 g Oliivid
100 g tomatipüree
80 g Või
4 viilu Sidrun
Loorber
Must pipar
Sool
maitseroheline

Valmistamine
Kalapuljongi võib keeta ka "prügikalast" ja väärtuslikemate kalade peadest ja luudest. Puljong kurnatakse ja selles keedetakse vääriskalade fileetükid. Kalatükid tõstetakse välja ja keevasse puljongisse pannakse tükeldatud hapukurk, võis kuumutatud sibul ja tomatipüree. Valmis soljankasse pannakse kalafilee tükid ja antakse lauale sidruni, hapukoore ja maitserohelisega. Mustad soolatud oliivid pannakse taldrikusse, rohelistel oliividel eemaldatakse kivid ja need lisatakse supile keetmise ajal. Väga maitsva soljanka saab ookeanikaladest. Soovitav on alati kasutada mitut kalaliiki. Valge leib, sai.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee