Lõunasöögi retseptid

Lihtne rabarberikook 

Toidutare, 3. märts 2005, 16:10
Kõige lihtsam rabarberikook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
rabarberit
vormi määrimiseks võid
riivsaia või mannat
tuhksuhkrut

Valmistamine
1. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa jahu ning sega läbi. Kalla tainas võiga määritud ja riivsaia või mannaga üleriputatud 24 kuni 26 sm läbimõõduga vormi.
2. Taina pinnale laota õhukesteks viiludeks lõigatud rabarber. Peale riputa suhkrut ja soovi korral kaneeli.
3. Küpseta 175° juures ahju alumisel siinil umbes 30-40 minutit, temperatuur ja valmimisaeg oleneb ahjust).
4. Kook on valmis, kui sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase veidi jahtuda ning puista peale tuhksuhkrut. Sama kooki võib teha ka õuntega.