Lõunasöögi retseptid

Rabarberi-plaadikook 

Toidutare, 3. juuni 2005, 14:05
Pärmitaignapõhjal rabarberi-plaadikook.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAIGEN:
2 dl leiget piima
30 g pärmi
100 g suhkrut
100 g küpsetusmargariini
1 muna
soola
6 dl nisujahu
KATE:
2 dl rabarberit
6 sl suhkrut
1 dl hapukoort
3 muna
2 sl kartulitärklist
4 sl rosinaid

Valmistamine
Segada pärm leige piimaga vedelaks ja hoida senikaua soojas, kuni pärm hakkab käärima. Lisada teised ained ja sõtkuda sitke taigen, mis käte küljest lahti lööb. Lasta taignal 1 tund soojas kohas kerkida. Kerkinud taigen rullida jahuga üleriputatud laual õhukeseks ja asetada ahjuplaadile. Taignaservad suruda veidi kõrgemaks. Katte valmistamiseks segada väikesteks tükkideks lõigatud rabarber ja suhkur hapukoore, lahtiklopitud munakollaste ning kartulijahuga. Soovi korral lisada pestud ja nõrutatud rosinad. Viimasena lisada vahustatud munavalged. Tõsta täidis ahjuplaadile ja küpsetada 200° juures helepruuniks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee