Vene köök

Leedu rabarberikook 

Toidutare, 8. august 2011, 06:20
Maitsev küpsetis.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAIGEN:
1,25 dl sulavõid
2,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
7 dl nisujahu
KATE:
5 sl nisujahu
soola
3,25 dl suhkrut
500 g rabarbrit

Valmistamine
Taina valmistamiseks sega suuremas kausis suhkur, küpsetuspulber ja jahu. Lisa sulavõi ja segada ühtlaseks. Pool tainast suru neljakandilisse 22x22 cm vormi ühtlase kihina põhjale. Katte valmistamiseks koori rabarberivarred ja tükelda umbes 2 cm juppideks. Sega jahu, suhkur ja sool ning lisa segu rabarberitükkidele. Sega kõik hästi läbi. Tõsta rabarberitükid koogivormi, rulli lahti ülejäänud tainas ja tõsta koogile peale. Küpseta 180-200° juures umbes tund aega. Valminud koogil lase veidi jahtuda, siis puistata peale tuhksuhkur. Jahtunud kook lõika soovikohase suurusega ruutudeks ja serveeri koos jäätise, vanillikastme või vahukoorega.