Küpsetamata magustoidud
5. veebruar 2005, 17:18

Rabarberiparfee

Külmutatud rabarberimagustoit.

Koostisosad
300 g rabarberit
0,5 dl vett
1 dl suhkrut
3 dl 35% rõõska koort
2 munakollast
1 tl tuhksuhkrut
värsket piparmünti
1 dl röstitud mandlilaaste
tuhksuhkrut

Valmistamine
Rabarberivarred koorida ja lõigata õhukesteks viiludeks. Kuumutada paksupõhjalises keedunõus tilk vett keema, lisada suhkur ja rabarberitükid. Keeta tasasel tulel kaane all, kuni rabarber on pehme. Lasta jahtuda. Koor vahustada. Munakollased eraldada munavalgest ja vahustada suhkruga heledaks vahuks. Segada munavaht ja keedetud rabarber ettevaatlikult vahukoore hulka. Valada segu vormi ja katta fooliumi või toidukilega. Hoida vähemalt kolm tundi sügavkülmas. Umbes 30 minutit enne serveerimist võtta parfee sügavkülmikust välja, kasta vorm korraks kuuma vette ning kummutada parfee serveerimisalusele. Kaunistada tuhksuhkru, röstitud mandlilaastude ja piparmündilehtedega. Parfee võib valmistada ka magustoidupokaalidesse või kaussidesse. Need tuleb siis 10-15 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja võtta.