Linnuliha retseptid
2. juuni 2005, 09:15

Kalkuni-rabarberiwok

Seda toitu sobib eriti hästi teha augustikuus, kui rabarberivarred taas söögikõlblikud ja köögivili omast käest võtta. Ehk on metsast juba kukeseenigi leida. Kalkuniliha võib asendada broilerilihaga - saab samuti hea wokitoidu.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g ribadeks lõigatud kalkuniliha
1 suurem rabarberivars
2 punast paprikat
1 keskmine baklažaan
100 g kukeseeni või šampinjone
õli
soola
purustatud musta pipart
hakitud peterselli

Valmistamine
Rabarberivarred koorida ja lõigata õhukesteks viiludeks. Paprikakaunad puhastada ja lõigata peenikesteks (umbes 4 cm pikkusteks ja 5 mm laiusteks) ribadeks. Baklazhaan lõigata samuti ribadeks, seened lõigata viiludeks. Wokipann kuumutada, panna selle põhjale veidi õli ja lasta see samuti kuumaks. Kui õli juba kergelt suitsema hakkab, lisada kalkuniliha ja praadida pidevalt segades umbes 3 minutit. Lisada seened ja baklazhaaniribad, kuumutada pidevalt segades mõni minut. Lisada paprikaribad ja kuumutada veel paar minutit pidevalt segades. Maitsestada soola ja pipraga. Viimasena lisada rabarberiviilud ja kuumutada, ikka kogu aeg segades, umbes minut. Võtta pann tulelt ja serveerida, lisada hakitud petersell, segada läbi. Serveerimisel võib hakitud peterselli ka roale riputada.Serveeri kohe pärast valmistamist.