Ulukiliha retseptid

Pajaroog ulukilihaga 

Toidutare, 2. juuni 2005, 09:17
Põdraliha asemel võib kasutada ka mõnda teist ulukiliha.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 3 tundi + marineerimisaeg

Koostisosad
u 1 kg ulukiliha
MARINAAD:
2 sl tomatipüreed
2 sl ôunaäädikat
10 tk purustatud kadakamarju
1 sl purustatud rosépipart
valget pipart
2 sl ôli
KOOSTISOSAD:
2 porgandit
2 sibulat
300 g värskeid vôi külmutatud seeni
3 küüslauguküünt
½ puljongikuubikut
1-2 tl soola
2 dl vett
1 dl hapukoort

Valmistamine
Marinaad: Sega marinaad suures kausis. Tõsta kuubikuteks või ribadeks lõigatud liha marinaadi ja lase seista külmas u 2 tundi. Pajaroog: Puhasta ja koori porgandid ning lõika u ½ cm paksusteks ratasteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Puhasta värsked seened,( külmutatud seened sulata). Koori küüslauguküüned. Tõsta kõik koostisosad kuumakindalasse vormi. Lisa liha koos marinaadiga. Vala peale vesi ja pudista üle puljongikuubik, maitsesta soolaga. Sega ettevaatlikult. Pane kaas peale või kata fooliumiga ning tõsta külma ahju alumisse ossa. Keera ahi 200º C peale ja küpseta u 2 tundi. Võta rooag ahjust ning sega ettevaatlikult ja tõsta ahju tagasi, küpseta veel u ½ tundi või kuni liha on pehme. Valmis roale lisa hapukoor, sega ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee