Kalatoitude retseptid

Tarretatud täidetud lõheviilud 

Toidutare, 13. veebruar 2005, 12:38
Täidetud lõheviilud.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
8 ôhukest viilu külmsuitsu lôhet
TÄIDIS:
50 g külmsuitsulôhet
½ lehte zhelatini vôi 0,75 g zhelatinipulbrit
1/4 kalapuljongikuubikut
1/4 dl kuiva valget veini
paar tilka sidrunimahla
1 dl hapukoort
KAUNISTUS:
1 zhelatinileht vôi 1,5 g zhelatinipulbrit lahustatud valges veinis
petersellilehti
sparglit
salatilehti

Valmistamine
TÄIDIS: Pane želatiin u 10 minutiks külma veega seisma. Kuumuta vein keemiseni ja lisa puljong. Lisa külmas vees seisnud zhelatiin ja lase sulata. Nüüd tilguta paar tilka sidrunimahla ja jahuta kuid ära lase hanguda. Haki 50 g lõhet väikesteks tükkideks, kuid ära tee püreeks. Sega hakitud lõhe, hapukoor ja jahutatud želatiinisegu ning tõsta segu u ½ tunniks külmutuskappi. LÕHEPAKID: Jaota veidi tarretunud segu õhukeste lõheviilude keskele ja keera vabad servad täidise peale, nn "paki kokku".
KAUNISTUS: Aseta iga lõhepaki peale peterselli leht (soovi korral ka sidruniviil). Pintselda kõik pakid valges veinis lahustatud želatiiniga või vala ettevaatlikult želatiin üle kalapakkide. Tõsta külma tarretuma. Enne serveerimist tõsta kalapakid taldrikule ja kaunista kerges soolvees keedetud spargeli ja värskete salatilehtedega.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee