Lõunasöögi retseptid

Porrutort 

Toidutare, 3. märts 2005, 16:08
Lahtine porru-muna-koore-singikattega pirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
250 g jahu
100 g margariini
1 tl soola
umbes 1 dl külma vett
KATE:
1 kg porrulauku
150 g singipekki
3 dl 35% rõõska koort
3 muna
pipart
estragoni

Valmistamine
Sõtkuda valmis sile tainas ja tõsta tunniks ajaks jahedasse kohta. Porrud lõigata 1 cm paksusteks ratasteks, korralikult pesta, soolvees 3-5 minutit keeta ja tõsta sõelale nõrguma. Singipekk tükeldada, praadia. Koor vahustada, kloppida sisse munad ning vähese soola, pipra ja estragoniga maitsestada. Tainas rullida, tõsta lahtikäiva vormi põhja ja vormida ümberringi tainaserv. Porrurattad laotada tainale, valada sellele koore-munasegu, tippida peale praetud singitükikesed. Küpsetada 200° juures 30-40 minutit. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee