Porrutort
Kogus: ühele
Koostisosad
TAINAS:
250 g jahu
100 g margariini
1 tl soola
umbes 1 dl külma vett
KATE:
1 kg porrulauku
150 g singipekki
3 dl 35% rõõska koort
3 muna
pipart
estragoni
Valmistamine
Sõtkuda valmis sile tainas ja tõsta tunniks ajaks jahedasse kohta. Porrud lõigata 1 cm paksusteks ratasteks, korralikult pesta, soolvees 3-5 minutit keeta ja tõsta sõelale nõrguma. Singipekk tükeldada, praadia. Koor vahustada, kloppida sisse munad ning vähese soola, pipra ja estragoniga maitsestada. Tainas rullida, tõsta lahtikäiva vormi põhja ja vormida ümberringi tainaserv. Porrurattad laotada tainale, valada sellele koore-munasegu, tippida peale praetud singitükikesed. Küpsetada 200° juures 30-40 minutit.