Küpsetised

Porrupirukas 

Toidutare, 19. veebruar 2005, 16:30
Porru-juustukattega lahtine pirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
250 g jahu
100 g võid või margariini
1 sl suhkrut
1/4 tl soola
1 sl viina või konjakit
KATE:
300-400 g porrut koos heleda varreosaga
2 sl võid
120-150 g juustu

Valmistamine
Jahu hakkida võiga sõmeraks, lisada maitseained ja alkohol, sõtkuda kähku tainaks. Kui tainas on liiga kuiv, võib lisada 1 munakollase. Tainas tõsta tunniks ajaks külma. Porru lõigata ratasteks ja hautada võis poolpehmeks. Tainas rullida ja tõsta lahtikäiva vormi põhja ning vormida ümberringi väike servake. Tainas torkida kahvliga läbi ja küpsetada keskmises kuumuses 10 minutit. Nüüd laotada pirukapõhjale porrurattad ja puistata peale riivitud juust. Pirukat küpsetada, kuni juust muutub kuldkollaseks (mitte pruuniks!).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee