Küpsetised

Maksapirukas 

Toidutare, 25. märts 2011, 13:06
Maksa-singi-munakattega lahtine pirukas.

Koostisosad
TAINAS:
250 g jahu
125 g margariini
1 muna
1 väike sibul
soola
paprikapulbrit
KATE:
150 g maksa
100 g sinki
70 g pekki
2 muna
70 g riivsaia
riivitud sidrunikoort
2 keedetud muna
hakitud petersellilehti

Valmistamine
Jahust, margariinist, riivitud sibulast, munast ja maitseainetest sõtkuda tainas ja pooleks tunniks külma tõsta. Täidise jaoks praetud maks, sink, ja pekk lõigata õige väikesteks tükkideks. Lisa munad, riivsai, sool, riivitud sidrunikoor ja segada mass ühtlaseks. Tainas rullida, tõsta küpsetusplaadile ja vormida ümberringi tainaserv. Jätta veidi tainast alles, vormida sellest ümmargune tainariba ja sellest keskele ring moodustada: nii jääb kate ühtlasemalt pirukale püsima. Kattesegu tõsta tainale, pintseldada tainaservad munaga. Küpsetada keskmisel kuumusel ahjus umbes tund aega. Ahjust võetud pirukas kaunistada keedetud muna lõikudega ja hakitud petersellilehtedega.
 
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee