Lõunasöögi retseptid

Sinepitort 

Toidutare, 11. veebruar 2005, 14:02
Sinepiga ülemääritud, tomatitega ja juustuga ning muna-kooreseguga kaetud lahtine pirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
200 g jahu
100 g margariini
soola
veidi külma vett
KATE:
120 g riivitud juustu
5 tomatit
2-3 sl pehmemaitselist sinepit
2 munakollast
1/3 klaasi rõõska koort
soola

Valmistamine
Jahust, margariinist, soolast ja vähesest veest sõtkuda pehme tainas.  Tainas tõsta 20 cm läbimõõduga võiga määritud küpsetusvormi ja vormida ümberringi 1-1,5 cm kõrgune tainaserv. Tordipõhja küpsetada 200° C juures umbes 15 minutit ja lasta siis maha jahtuda. Jahtunud tordipõhi määrida sinepiga, katta poolekslõigatud tomatitega. Tomatite vahele puistata riivjuust. Munakollased hõõruda soola ja rõõsa koorega lahti ning valada tomatite peale. Küpsetada 140° juures umbes pool tundi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee