Skandinaavia köök

Rootsi tort 

Toidutare, 13. veebruar 2005, 12:48
Muna-singikattega lahtine pirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
250 g jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
100 g hanerasva või margariini
soola
pipart
riivitud muskaatpähklit
2 muna
KATE:
2-3 muna
paprikapulbrit
250 g suitsuliha, -sinki või -vorsti
1 dl hapukoort
2 sl kartulitärklist
köömneid
1 riivitud sibul

Valmistamine
Valmistusviis
Jahust, küpsetuspulbrist, rasvainest, maitseainetest ja munadest segada tainas.
Tõsta tainas võiga määritud lahtikäivasse koogivormi ja ümberringi üsna kõrge tainaserv vormida.
Kate: munad hõõruda paprikaga lahti, lisada hapukoorega segatud tärklis ja singitükikesed, maitsestada riivitud sibula, köömnete ja vajaduse korral ka soolaga.
Kattesegu valada vormi taina peale ja küpsetada keskmise kuumusega ahjus.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee