Hommikusöögi retseptid

Makaroni-singisalat 

Toidutare, 29. märts 2011, 06:22
Hapukoorekastmes segasalat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Sarvekesed
1 l Vesi
Sool
1 tk Marineeritud kurk (suurem)
1 tk Õun (suur) või värske kurk
200 g Keedu- või suitsusink
200 g Konserveherned (või külmutatud rohelised herned)
KASTE
hapukoor
majonees
sool
suhkur

Valmistamine
Valmistusviis
Keeda makaronid rohkes vees vastavalt pakil antud juhisele.
Jahuta külma vee all sõelal ja nõruta.
Sega kastmeained suures kausis kokku. Selleks sega hapukoor ja majonees omavahel ning maitsesta vajadusel soola-suhkruga. Hea kastme saad, kui võtad hapukoort ja majoneesi võrdsetes kogustes.
Koori õun ja eemalda südamik.
Lõika õun, kurk ja sink ribadeks otse kastmesse.
Lõpuks lisa herned ja makaronid ning sega.
Jäta salat külma pooleks tunniks maitsestuma.
Serveeri eelroana või õhtulauas.