Hommikusöögi retseptid

Hakkliha-pannileivad 

Toidutare, 2. juuni 2005, 09:03
Kuumad võileivad.

Kogus: ühele

Koostisosad
8 viilu röstsaia või leiba
Kate: 450 g segahakkliha
2 muna
1 sibul
2 dl maitsestamata jogurtit
1 dl riivasaia
1 dl soola
jahvatatud paprikat
jahvatatud valget pipart
lisandiks 2 suuremat tomatit
murulauku

Valmistamine
Lõika sibul hästi peeneks ja sega ülejäänud ainetega kokku. Rösti leivaviilud rösteris või kuival pannil. Jaga hakklihasegu jahtunud saiaviiludele ja määri ühtlase kihina laiali. Segu võiks ulatuda veidi üle serva, kuna hakkliha tõmbub küpsedes kokku. Pane viilud õlisele pannile, hakklihakiht allpool ning küpseta suhteliselt madalal kuumusel 10 minutit. Tõsta pruunistunud ja läbiküpsenud hakklihaga leivad taldrikutele, liha üleval, aseta peale tomatirattad ja puista üle murulauguga.