Oasupp singiga
Skandinaavia köök
16. veebruar 2010, 11:09

Oasupp singiga

Rootslaste lemmiksupp kevadpühade ajal. Singi asemel võid kasutada ka seakooti – siis tuleb suppi küll kauem keeta, aga tulemus on seda väärt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Porgand
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
Õli
200 g Külmsuitsusink
150 g valged oad
0.5 dl Tomatipüree
2.5 dl Purustatud tomatid
2.5 dl Kanapuljong
Must pipar
Sool
Loorber
Cayenne'i pipar

Valmistamine
Lõika porgand ja sibul ribadeks, peenesta küüslauguküüs noaga. Kuumuta suures keedunõus veidi õli ja pane porgandid küpsema, mõne minuti pärast lisa sibul ja küüslauk. Hauta madalal kuumuselvahepeal segades, kuni sibul on läbipaistev. Pane potti tükeldatud sink ja leotatud oad, vala peale kanapuljong. Lase tasasel tulel podiseda, kuni oad on poolküpsed. Lisa tomatipüree ja maitseained ning hauta oad lõplikult pehmeks. Raputa üle hakitud peterselliga ja serveeri.