Lõunasöögi retseptid
3. juuni 2005, 13:28

Pihvid aedviljakastmes

Maitsvad kotletid aedviljakastmes

Kogus: ühele

Koostisosad
700 g veiseliha
70 g neerurasva
125 g tahket saia
2 muna
2-3 sl puljongit
pipart
1 loorberileht
2 tera pimenti (vürtsi)
2 rohelist paprikakauna
750 g tomateid
sidrunit
2 sibulat
200 g jahu ja riivsaia
tilli või petersellilehti
100 g maitsejuuri (peterselli, porgandit, sellerit, pastinaaki)
150 ml taimeõli
jahvatatud pipart
soola

Valmistamine
Liha ja rasv lasta koos vees või piimas leotatud saiaga läbi hakkmasina. Lisada osa hakitud sibulast, hakitud maitseroheline ja puljong, segada hulka munad ja kloppida sitke tainas. Vormida ümmargused pihvid, paneerida jahu ja riivsaia seguga ning praadida kuumas õlis mõlemalt poolt pruuniks. Tõsta pihvid kõrvale. Praerasvale lisada ülejäänud hakitud sibul, väikesteks tükkideks lõigatud maitsejuured ja kuumutada kergelt kollaseks. Valada juurde puljongit või vett ja keeta aedviljad pehmeks. Kaste hõõruda läbi sõela, valada pihvidele ja kuumutada vaiksel tulel kuni 20 minutit. Pooled tomatid tükeldada, kuumutada väheses vees ja hõõruda läbi sõela. Ülejäänud tomatid lõigata viiludeks, praadida õlis ja hõõruda samuti läbi sõela. Segada omavahel ja valada pihvidele. Puistata peale hakitud paprikad ja panna 15 minutiks praeahju, et kaste keeks vähemaks. Enne serveerimist maitsestada sidrunimahlaga või lisada õhukesed sidruniviilud.