3. juuni 2005, 13:10
Kaerahelbeahvatlus õuntega
Lihtne ja tervislik magustoit nii pidu-kui argipäevaks.
Kogus: neljale
Koostisosad
50 g võid
3 dl kaerahelbeid
1/2 dl suhkurt
2-3 õuna
3 dl õuna-jõhvika või mõnda muud hapukat püreed
3 dl vahukoort
vaniljet või punši/likööri
Valmistamine
Sulata või pannil. Pruunista kaerahelbed võis nõrgal kuumusel pidevalt segades. Lisa suhkur.
Lase segul jahtuda. Koori ja puhasta õunad seemnetest. Lõika väikesteks kuubikuteks. Vahusta koor koos 1 spl suhkruga ja maitsesta vastavalt maitsele vanilli või alkoholiga. Paku magustoitu väikestes pokaalides või suures kausis. Põhja pane õunad või õunapüree, siis kaerahelbesegu ja peale vahukoor. Kaunista kaerahelbeseguga.
Kommentaarid (0)