Küpsetised

Pehme kook 

maiasmokk ise, 11. veebruar 2005, 08:19
Sellest kogusest saab suure plaaditäie head talveõhtust kooki. Maitseb nii suurtele kui väikestele. Toorjuustuglasuur teeb koogi eriti hõrgutavaks. Võid koogi valmis küpsetada juba päev varem ja järgmisel päeval glasuuriga kaunistada. 1 portsjon 440kcal

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl keefirit või hapupiima
5 dl suhkurt
3 tl kaneeli (Santa Maria)
3 tl jahvatatud nelki (Meira)
1 sl söögisoodat (Meira)
1 dl haput pohlamoosi (Põltsamaa)
7 dl nisujahu
150 g Eesti taluvõid
Glasuur:
200 ml Philadelphiat
50 g toasooja võid
3 dl tuhksuhkurt
1,5 tl vanilje suhkurt
Kaunistamiseks:
kreeka pähkleid
jõhvikaid

Valmistamine
Sega kuivained omavahel ja seejärel keefiri ja moosiga. Lõpuks lisa sulatatud või. Sega taignaks, aga ära sega liiga palju. Küpseta 200º C juures 30 min. Katsu tikuga, kas kook on keskelt küps, kui ei ole, küpseta veel. Lase jahtuda ja valmista samal ajal glasuur. Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhk- ja vaniljesuhkru ning võiga. Määri koogile ja pane pooleks tunniks kuni tunniks ajaks külma. Lõika ruutudeks. Kaunista jõhvikatega ja/või kreeka pähklitega

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee