Küpsetised
11. veebruar 2005, 08:19

Pehme kook

Sellest kogusest saab suure plaaditäie head talveõhtust kooki. Maitseb nii suurtele kui väikestele. Toorjuustuglasuur teeb koogi eriti hõrgutavaks. Võid koogi valmis küpsetada juba päev varem ja järgmisel päeval glasuuriga kaunistada. 1 portsjon 440kcal

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl keefirit või hapupiima
5 dl suhkurt
3 tl kaneeli (Santa Maria)
3 tl jahvatatud nelki (Meira)
1 sl söögisoodat (Meira)
1 dl haput pohlamoosi (Põltsamaa)
7 dl nisujahu
150 g Eesti taluvõid
Glasuur:
200 ml Philadelphiat
50 g toasooja võid
3 dl tuhksuhkurt
1,5 tl vanilje suhkurt
Kaunistamiseks:
kreeka pähkleid
jõhvikaid

Valmistamine
Sega kuivained omavahel ja seejärel keefiri ja moosiga. Lõpuks lisa sulatatud või. Sega taignaks, aga ära sega liiga palju. Küpseta 200º C juures 30 min. Katsu tikuga, kas kook on keskelt küps, kui ei ole, küpseta veel. Lase jahtuda ja valmista samal ajal glasuur. Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhk- ja vaniljesuhkru ning võiga. Määri koogile ja pane pooleks tunniks kuni tunniks ajaks külma. Lõika ruutudeks. Kaunista jõhvikatega ja/või kreeka pähklitega